Train je onbewuste reactie op alcohol


Voor wie?

Gratis online trainingsprogramma voor volwassenen vanaf 18 jaar die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen of willen stoppen met drinken.

Doel

Veel mensen geven aan dat hun alcoholgebruik niet altijd een bewuste keuze is: soms lijkt het ze meer te overkomen. Onderzoek heeft laten zien dat spontane en soms onbewuste mentale gewoontes hierbij een belangrijke rol spelen. Mentale gewoontes worden zo snel uitgevoerd dat u zich er vaak niet bewust van bent en dat u ze moeilijk kunt veranderen door er bewust op te letten. Project TOP-trainingen is een wetenschappelijk onderzoek gekoppeld aan de Universiteit van Amsterdam, en helpt u bij het veranderen van uw mentale gewoontes. U kunt het trainingsprogramma zelfstandig, online uitvoeren op het moment dat het u uitkomt.

Onderzoek

Dit is een nieuw onderzoek, met als doel om een nieuwe manier van training te testen die kan helpen bij het minderen van uw alcoholgebruik. Enkele maanden geleden hebben we onze eerste alcohol TOP-training gelanceerd, maar nu gaan we van start met een nieuwe variant: de ‘Visual Search Training’. Deze nieuwe training richt zich ook op het veranderen van uw mentale gewoontes met betrekking tot alcohol. Hij is echter korter van duur, en gebruikt een andere trainingstaak, die eerder al effectief is gebleken in het veranderen van negatieve automatische processen die een rol spelen bij angst en depressie. Wij geloven dat deze training ook effectief kan worden ingezet voor het veranderen van uw mentale gewoontes met betrekking tot uw alcoholgebruik.

Mocht u eerder al hebben deelgenomen aan onze TOP-training voor alcohol, dan kunt u helaas niet deelnemen aan dit onderzoek.

Deelnemen

Als u aan het onderzoek wilt deelnemen, kunt u zich hier opgeven.

LET OP: deze training kan alleen worden uitgevoerd met een PC of laptop. Helaas zijn ze (nog) niet toegankelijk voor een tablet of smartphone.

Ja, ik wil meedoen met de training