AngstTrain je onbewuste reactie op angst


Voor wie?

Gratis online trainingsprogramma voor volwassenen vanaf 18 jaar die zelfstandig hun angstklachten willen verminderen. U kunt bijvoorbeeld last hebben van faalangst of extreme verlegenheid, erg veel piekeren, of andere angsten hebben.

Doel

Veel mensen geven aan dat ze weinig controle hebben over hun angstige gedachten, gevoelens en gedrag: het lijkt ze meer te overkomen. Onderzoek heeft laten zien dat spontane en soms onbewuste ‘mentale gewoontes’ hierbij een belangrijke rol spelen. Sommige mensen zien bijvoorbeeld automatisch de negatieve kant van allerlei situaties of zien overal gevaar. Dit gebeurt zo snel dat u zich er vaak niet bewust van bent en dat u deze gewoontes moeilijk kunt veranderen. Project TOP-trainingen helpt u om met een positievere bril naar uw omgeving te kijken en meer controle te krijgen over uw gedachten en gevoelens. U kunt het trainingsprogramma zelfstandig, online uitvoeren op het moment dat het u uitkomt.

Onderzoek

Aan Project TOP-trainingen is een wetenschappelijk onderzoek gekoppeld van de Universiteit van Amsterdam. De belangrijkste vraag is welke TOP-training het beste werkt. De kans dat u minstens één training krijgt waarvan wij een positief effect verwachten is 75%. Bovendien kunt u nadat u aan het onderzoek meegedaan hebt nogmaals trainen, waarbij u altijd de versies krijgt waar we het meeste effect van verwachten.

Deelnemen

Als u aan het onderzoek wilt deelnemen, kunt u zich hier opgeven.

De TOP trainingen werken het beste met Mozilla FirefoxSafari of Internet Explorer. Chrome werkt eventueel ook, maar dan moet de PepperFlash plugin uitgeschakeld worden (klik hier om de PepperFlash plugin in Chrome uit te schakelen).

LET OP: de TOP Training kan alleen uitgevoerd worden met een PC of laptop. Helaas zijn ze (nog) niet toegankelijk voor een iPad of telefoon.

Ja, ik wil meedoen met de training