Voor Studenten


Student UvA/HVA?

Voor studenten UvA/HvA met problemen met middelen (alcohol, roken, cannabis) en/of sociaal emotionele problemen (piekeren, angst, depressie) is er de unieke mogelijkheid om een aantal gesprekken te hebben over een probleem met daarnaast online trainingen. Geïnteresseerd? Neem contact op met UvA PsyPoli, onder vermelding van ‘studentenbehandeling’. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig en de behandelingen zijn gratis, maar alleen toegankelijk voor UvA, HvA studenten. Houd je collegekaartnummer bij de hand als je belt (020-5256280) of mailt (E:info@psypoli.nl).

We werken daarnaast samen met de studentenartsen (www.studentenartsen.nl) van de UvA en HvA. Als je een huisarts in Amsterdam nodig hebt kun je daar terecht.
Soms is het moeilijk om hulp te zoeken, dan kan het helpen om eens te lezen hoe het andere studenten vergaan is. Hiervoor hebben de studentenartsen  een speciale website (www.ik-student.nl) gemaakt om echte verhalen te lezen. Kijk op de index om voor jou gelijkende problemen te vinden.

De UvA heeft ook een Bureau Studentenpsychologen waar studenten van de UvA, de HvA, Hogeschool Inholland, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Hogere Hotelschool terecht kunnen. Wanneer je last hebt van psychische problemen en/of studeerproblemen kun je je bij ons aanmelden voor individuele behandeling of deelname aan een groep. Aanmelding kan op de dagelijkse telefonische spreekuren van 10.30 tot 12.30 uur op nr. 020 525 2599. Voor verdere informatie zie onze website www.uva.nl/studentenpsychologen.