Cannabis (wiet)Train je onbewuste reactie op cannabis


Voor wie?

Gratis online trainingsprogramma voor mensen vanaf 18 jaar die zelfstandig hun cannabis gebruik willen minderen of helemaal willen stoppen.

Doel

Veel mensen geven aan dat cannabis gebruik niet altijd een bewuste keuze is: soms lijkt het ze meer te overkomen. Onderzoek heeft laten zien dat spontane en soms onbewuste mentale gewoontes hierbij een belangrijke rol spelen. Mentale gewoontes worden zo snel uitgevoerd dat u zich er vaak niet bewust van bent en dat u ze moeilijk kunt veranderen door er bewust op te letten. TOP-trainingen helpen u bij het veranderen van uw mentale gewoontes. U kunt het trainingsprogramma zelfstandig, online uitvoeren op het moment dat het u uitkomt maar we raden u aan om drie keer in de week te trainen.

Onderzoek

Aan de TOP-trainingen is een wetenschappelijk onderzoek gekoppeld van de Universiteit van Amsterdam. De belangrijkste onderzoeksvraag is welke TOP-training het meest effectief is. De kans dat u minstens één naar verwachting effectieve training krijgt is 75%. Bovendien kunt u, als u aan het onderzoek meegedaan hebt, daarna nogmaals trainen, waarbij u gegarandeerd de versies krijgt waar we meest positieve werking van verwachten.

Deelnemen

Als u aan het onderzoek wilt deelnemen, kunt u zich hier opgeven.

LET OP: de TOP Training kan alleen uitgevoerd worden met een PC of laptop. Helaas zijn ze (nog) niet toegankelijk voor een iPad of telefoon.

Ja, ik wil meedoen met de training