Cocaïne & AmfetamineTrain je onbewuste reactie op cocaïne en amfetamine


Voor wie?

Voor volwassenen van 18 tot 65 jaar die hun amfetamine- en/of cocaïnegebruik willen minderen of willen stoppen.

Doel

Veel mensen geven aan dat hun amfetamine- en/of cocaïnegebruik niet altijd een bewuste keuze is: soms lijkt het ze meer te overkomen. Onderzoek heeft laten zien dat spontane en soms onbewuste mentale gewoontes hierbij een belangrijk rol spelen. Mentale gewoontes worden zo snel uitgevoerd dat u zich er vaak niet bewust van bent en dat u ze moeilijk kunt veranderen door er bewust op te letten. Een manier om de controle over deze gewoontes te verhogen is met behulp van werkgeheugentraining.

Onderzoek

Dit onderzoek bestaat uit twee delen. Enerzijds wordt er onderzocht wat het effect is van werkgeheugentraining op het minderen van of stoppen met gebruik. Dit is voor zowel cocaïne- als amfetaminegebruikers. De training vindt online en zelfstandig plaats. Er worden verschillende typen trainingen aangeboden, waardoor de kans dat u een naar verwachting effectieve training krijgt 50% is.

Voor mannen die graag hun cocaïnegebruik willen minderen of stoppen is er ook een uitgebreider onderzoek beschikbaar in Amsterdam. Hierbij wordt onderzocht wat het effect is van werkgeheugentraining en/of n-acetylcysteine (een veelbelovende nieuwe medicatie) is op het cocaïnegebruik. De kans dat u een naar verwachting effectieve training krijgt is 75%. Omdat we hier geïnteresseerd zijn in klinische maten en verschillende hersenprocessen, zijn de voor- en nameting op de onderzoekslocatie in Amsterdam ook onderdeel van het onderzoek. Voor meer informatie over deze studie kunt u mailen naar takecontrol.uva@gmail.com

Deelnemen

Als u aan het online onderzoek wilt deelnemen, kunt u zich hier opgeven.

LET OP: de TOP Training kan alleen uitgevoerd worden met een PC of laptop. Helaas zijn ze (nog) niet toegankelijk voor een iPad of telefoon.

 

Ja, ik wil meedoen met de training