EtenTrain je onbewuste reactie op eten


VOOR WIE?

Gratis online trainingsprogramma voor volwassenen vanaf 18 jaar die zelfstandig hun ongezond (calorierijk) eetgedrag willen minderen.

DOEL

Veel mensen geven aan dat hun eetgedrag of voedselkeuzes niet altijd bewust zijn: soms lijkt het ze meer te overkomen. Onderzoek heeft laten zien dat spontane en soms onbewuste mentale gewoontes hierbij een belangrijke rol spelen. Mentale gewoontes worden zo snel uitgevoerd dat u zich er vaak niet bewust van bent en dat u ze moeilijk kunt veranderen door er bewust op te letten. Project TOP-trainingen helpt u bij het veranderen van uw mentale gewoontes. U kunt het trainingsprogramma zelfstandig, online uitvoeren op het moment dat het u uitkomt.

ONDERZOEK

Aan de TOP-trainingen is een wetenschappelijk onderzoek gekoppeld van de Universiteit van Amsterdam. De belangrijkste onderzoeksvraag is welke TOP-training het meest effectief is. De kans dat u minstens één naar verwachting effectieve training krijgt is 75%. Bovendien kunt u, als u aan het onderzoek meegedaan hebt, daarna nogmaals trainen, waarbij u gegarandeerd de versies krijgt waar we meest positieve werking van verwachten.

DEELNEMEN

Als u aan het onderzoek wilt deelnemen, kunt u zich hier opgeven.

De TOP trainingen werken het beste met Mozilla FirefoxSafari of Internet Explorer. Chrome werkt eventueel ook, maar dan moet de PepperFlash plugin uitgeschakeld worden (klik hier om de PepperFlash plugin in Chrome uit te schakelen).

LET OP: de TOP Training kan alleen uitgevoerd worden met een PC of laptop. Helaas zijn ze (nog) niet toegankelijk voor een iPad of telefoon.

Ja, ik wil meedoen met de training