GamblingTrain your gambling away


VOOR WIE?
Gratis online trainingsprogramma voor volwassenen vanaf 18 jaar die met behulp van online begeleiding hun gokken willen minderen of willen stoppen met gokken.

DOEL

Veel mensen geven aan dat hun gokken niet altijd een bewuste keuze is: soms lijkt het ze meer te overkomen. Onderzoek heeft laten zien dat spontane en soms onbewuste mentale gewoontes hierbij een belangrijke rol spelen. Mentale gewoontes worden zo snel uitgevoerd dat u zich er vaak niet bewust van bent en dat u ze moeilijk kunt veranderen door er bewust op te letten. Project Training Onbewuste Processen (TOP) helpt u bij het veranderen van uw mentale gewoontes. U kunt het trainingsprogramma online van achter uw eigen computer uitvoeren.

ONDERZOEK

De TOP-Gambling training is een samenwerkingsproject van de Universiteit van Amsterdam (NL) en de Universiteit Antwerpen (BE). De belangrijkste onderzoeksvraag is of de TOP-training bij kan dragen aan het vergroten van de effectiviteit van online begeleide cognitieve gedragstherapie. In dit onderzoek vergelijken we twee soorten training: een waarvan we veel effect verwachten en een waarvan we minder effect verwachten. Aan het einde van de training hoort u in welke groep u zat en kunt u ervoor kiezen nogmaals te trainen, waarbij u gegarandeerd de versies volgt waarvan we de meest positieve werking verwachten.

DEELNEMEN

Als u aan het onderzoek wilt deelnemen, kunt u zich hier opgeven.
LET OP: de TOP Training kan alleen uitgevoerd worden met een PC, MAC of laptop. Helaas zijn ze (nog) niet toegankelijk voor een iPad of telefoon.

Ja, ik wil meedoen met de training